A LiveYu csapata folyamatosan dolgozik azon, hogy felhasználóinknak a lehető legjobb élményt nyújtsunk szolgáltatásunkkal. Továbbá célunk, hogy minél szélesebb körben legyenek fogyaszthatóak élő tartalmaink.

Az élő közvetítés sajátosságaiból fakad, hogy zökkenőmentes megvalósításához nélkülözhetetlenek bizonyos technikai és környezeti adottságok, melyekből értelemszerűen a LiveYu csapatának csak a technikai részre van számottevő ráhatása. Ennélfogva kérjük kedves felhasználóinkat, hogy vegyék figyelembe az alább olvasható javaslatokat, tippeket, melyek elősegítik a tökéletes élmény megvalósulását!

Internetkapcsolat, hálózat

Mivel szolgáltatásunkat internet segítségével juttatjuk el a nagyérdeműhöz, az internetkapcsolat megléte így természetesen nélkülözhetetlen. Ugyanakkor a kapcsolat minősége sok esetben rendkívül alacsony, mely gyakran az élmény rovására megy, az alábbi szempontok figyelembevételével nagyban hozzájárulhatunk a minőségi szórakozáshoz.

Vezetékes internet, vezeték nélküli helyett

Habár a Wifi és mobil hálózatok képesek megközelíteni a vezetékes hálózatok nyújtotta sebességet és megbízhatóságot, sajnos ez nem mindig van így. A LiveYu csapata azt javasolja, amennyiben lehetséges olyan eszközön élvezzük a műsorokat, melyek vezetékes hálózathoz kapcsolódnak.

Ha csak vezeték nélküli hálózat áll rendelkezésre

Természetesen ilyenkor is lehetőség van kiváló minőségű szolgáltatás igénybevételére, de ilyenkor a csillagoknak már jobban együtt kell állniuk

WiFi és mobil hálózat

Egy WiFi hálózat sebessége és megbízhatósága általában megfelelőbb, mint egy mobil hálózaté, ugyanakkor a lefedettsége értelemszerűen töredéke a mobilhálózaténak. Ha például olyan helyen tartózkodunk, ahol már gyenge a WiFi jel, előfordulhat, hogy jobb eredményt érhetünk el mobilhálózat igénybevételével.


Ha csak mobilhálózat van

Manapság már igen jók a hazai mobil távközlési hálózatok képességei köszönhetően a legújabb technológiák megjelenésének. De a fizika törvényszerűségeit még ezek az innovációk sem képesek megkerülni. Mobil hálózat használata esetén célszerű a következő dolgokra törekedni, figyelni:

  • szabad ég alatt, vagy legalábbis földfelszín közelében tartózkodjunk

  • közelben ne legyenek egyéb vezeték nélküli technológiát alkalmazó esetlegesen zavaró eszközök

  • városias környezetben jobb a hálózati lefedettség köszönhetően a sűrűbben elhelyezkedő és nagyobb teljesítményű celláknak

  • de zsúfolt helyek környékén - pl. stadion, tömegrendezvény - a környező cellák jobban le vannak terhelve, mint pl egy kertvárosi lakóövezetben

Sávszélesség, latencia

A LiveYu szolgáltatását az interaktivitás megőrzése végett, közel valós időben, minimális késleltetéssel nyújtja. Ennek azonban ára van: mivel a műsor közvetítése a kép és hanganyagok rögzítése után azonnal publikálásra kerülnek, bármiféle, a hálózati átvitel során történő fennakadás, hiba a kép- és hangminőség valamint az élmény rovására megy.

Célunk, hogy ezeknek a problémáknak az előfordulási valószínűségét minimálsra csökkentsük, de teljességgel kizárni soha nem fogjuk tudni azok fizikai természete miatt. Néhány fontosabb megállapítást figyelebe véve azért van lehetőség minimalizálni őket:

  • a vezetékes hálózatok rendszerint magasabb sávszélességel bírnak, képesek kiemelkedő audiovizuális élményt biztosítani

  • vezetékes hálózatokon az adatfolyam a késleltetésnek és a késleltetés időbeni változásának is jellemzően kevésbé kitett mint vezeték nélküli hálózatokon

Eszközök

Ahhoz hogy a LiveYu magas színvonalú és minőségű szolgáltatást nyújtson, olyan technikai paraméterekkel dolgozunk, melyek megkövetelnek bizonyos képességeket a felhasználók eszközeivel szemben. Habár széles a palettája azon eszközöknek melyekkel képesek lehetünk kiváló élményt teremteni, nem lehet eltekinteni attól, hogy a különböző eszközök különbözőképpen viselkednek, különböző erősségeik-gyengeségeik vannak, hiszen különböző célokra fejlesztették ki őket.

Általánosságban igaz, hogy a mobileszközök kevesebb erőforrással rendelkeznek, mint a nem hordozható társaik, teljesítményük, képi és hangminőségük elmarad azoktól.

  • elsődlegesen az asztali és laptop számítógépeket ajánljuk a tartalmainkhoz

Választ kaptál a kérdésedre?